fbpx

Nem kötünk kompromisszumot

A ribizliborok készítésében és megjelenésében nem kötünk kompromisszumot.

Ahogy, az alapanyag minőségében, úgy a borok tárolásában is mindig figyelünk a részletekre és törekszünk a legmagasabb színvonal megtartására.

A ribizliborokat portói típusú palackokba töltjük le, amelyeket Franciaországból szerzünk be. Az üveg különlegessége, a nyakánál kidomborodó hasa, mellyel érzékeltetni szeretnénk: ez egy kicsit más bor, így másként is kell ránézni.

A dugó kiválasztása is nagyon fontos volt számunkra, ezért egy elsőosztályú, portugál típust választottunk. A vendéglátásban szerzett tapasztalatok alapján, ki akartuk kerülni azt az esetet, mikor egy elegáns palack, jóminőségű parafadugóját a kinyitást követően nem lehet visszazárni. Ezért egy kupakos parafadugót választottunk, ami elegáns, ugyanakkor egy mikro oxidációt is enged, amivel lehetővé teszi a palackos érlelést. Nem utolsó sorban, könnyedén vissza lehet zárni, ezt követően fektetve is tárolni, amivel eltarthatóbb, kezelhetőbb, akár az éttermek számára is.

A címkékben – melyet Ipacs Géza tervezett – szerettük volna egyértelművé tenni, hogy ribizli van a palackban és mindezt a lehető legegyszerűbben. A fordított ribizlifürttel, a piros szemekkel elegáns megvalósítását kaptuk az elképzelésünknek.

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter