fbpx

Webshop

LOUIS Fehérribizli bor

20000Ft

LOUIS FEHÉRRIBIZLI BOR, ha valami egészen rendkívülire vágysz!

Mátrai tölgyfahordóban két évig érlelt, 2017-es aranysárga színű, mézes illat- és ízvilágú, prémium barrique borkülönlegesség. Tökéletesen tükrözi az érett fehérribizli különleges ízvilágát.

A Lajos-Király Manufaktúra legújabb prémium márkájú bora, limitált, sorszámozott darabszámban kapható. Mindössze 71 db palack készült belőle.

 

 

Elfogyott

Jelleg

Édes

Kiszerelés

0,75 liter

Alkoholtartalom

12,8%

🍷 Ajánlás:

Kiváló választás desszertek mellé és ünnepi alkalmakra.

 

🍷 Szervírozási javallat:

● Felszolgálás előtt pár perc dekantálás javasolt! Ajánlott fogyasztási hőmérséklete: 14-16 °C, fehérboros pohárban.

 

🍷 RIBIZLIBOR HOZZÁADOTT AROMA ÉS SZÍNEZÉK NÉLKÜL

A LOUIS fehérribizli bor apalanyaga, aromaanyagok és színezékek HELYETT, 20 éves ültetvényünkről származó 2017-es fehérribizli. Termőföldjeinken ökológiai gazdálkodást folytatunk, a vegyszerek használatát az évek során folyamatosan csökkentettük, lehetőség szerint elkerüljük. Így a minőségért minden tekintetben szavatolni tudunk.

 

🍷 HIDEG ELJÁRÁS, KIEMELKEDŐ VITAMINTARTALOM

Az úgynevezett „hideg eljárás” – mellyel készült a LOUIS fehérribizli bor – nem csak a gyümölcs zamatának kedvez, de a vitaminanyagok megtartásának is. Vitamintartalma a szőlőborok vitamintartalmának többszöröse.

 

🍷 PRÉMIUM MINŐSÉG, EREDETI BARRIQUE-ÉRLELÉSSEL

A barrique (ejtsd: barrik) borászeljárás, mellyel LOUIS fehérribizli borunk is érlelődött, Franciaországból terjedt el. A barrique-hordó tölgyfából készül, különböző pörkölési eljárásokkal égetik, hogy más és más intenzitású ízt érjenek el.

A történelem során számos fafajtát kipróbáltak a borászok, de mára kétség sem fér hozzá, hogy a legjobb ízélményt a tölgyfából készült hordó adja a borhoz. A hordós érlelésnél a fa minősége meghatározó, nagy hatással van a bor élvezeti értékére.

Nem gondolnánk, hogy a mátrai tölgyfa a világon a legismertebbek közé tartozik, így a barrique hordók készítésben szerepe kiemelkedő. A kiegyenlített éghajlatról származó fák a legalkalmasabbak a hordókészítésre, mert az évgyűrűk ekkor a leghomogénebbek, így a pórusok között nem lesz nagy méretbeli különbség, tehát a kórokozók nem jutnak olyan könnyen az egyes rétegek közé.

A barrique-borok drágábbak a társaiknál. Ennek az az oka, hogy egy barrikhordó ára eléri akár a 100 ezer forintot is, ezzel szemben maximum 3 alkalommal használják. A barrique-borok előállításánál a nagyobb ráfordítás azonban meghozza gyümölcsét, ugyanis mind magyar, mind világviszonylatban erős a kereslet az ilyen eljárással készített borok iránt. Hazánkból az Európai Unión kívül, az USA-ba, Oroszországba, de még Japánba is szállítanak ilyen palackozott borokat.

A barrikolásnak persze léteznek olcsóbb megoldásai is. A hordó árát megspórolandó, a borba tölgyfa darabokat (dongákat) vagy pedig úgynevezett „csipszet”, égetett faforgácsot áztatnak, ezzel erjesztenek és érlelnek is. Ez azonban a minőség rovására megy, jóval kevésbé intenzív ízt ad.

LOUIS fehérribizli borunkhoz helyi kádárral, mátrai tölgyfából készíttetük fahordóinkat és két évig érleltük benne borunkat. Így jutottunk kiemelkedő ízélményhez és prémium kategóriás minőséghez.

 

🍷 PORTÓI TÍPUSÚ PALACK, PORTUGÁL PARAFADUGÓ, ARANYOZOTT CÍMKE

Ahogy az alapanyag minőségét, úgy a bor elegáns megjelenését és tárolását illetően is figyeltünk a részletekre és törekedtünk a legmagasabb színvonal elérésére.

Fehérribizli borunk portói típusú palackokba töltöttük (jellegzetessége az arany kapszula alatt nyaknál kidbomborodó üveghas), amelyeket Franciaországból hozattuk.

A portói típusú üveget portugál parafadugóval zártuk le, hogy kikerülhessük azt az esetet, amikor egy elegáns palackot a kinyitást követően nem lehet visszazárni. A parafadugó mikro-oxidációt is enged, amivel lehetővé teszi a palackos érlelést. Így eltarthatóbb és kezelhetőbb formában tudjuk átadni ezt a különleges nedűt.

A címkét Lajos Király kézzel készített grafikája ruházza fel még nagyobb kuriózitással, így kaphatott a külcsín a beltartalommal azonos, elegáns és kimagasló minőségű üzenetértékű attitűdöt. 

 

Igazi gourmet-eknek ajánljuk! 

 

Oszd meg másokkal is!
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter