fbpx

Webshop

Akció!

Kedvezményes FRÖCCSKOKTÉL csomag

12000Ft

A nyári melegben hűsítő RBZL fröccskoktél az az ízélmény, amikor frigyre lép a minőségi ribizli bor, a friss gyümölcs és a szóda!

A csomag tartalma:

• 2 db RBZL pirosribizli bor és 1 db RBZL feketeribizli bor

Sokan úgy gondolják, a fröccs gyengébb minőségű bor, felhigítva. Hazai bortörténeti tradícióink azonban nem ezt mutatják! Elég csak föllapoznunk Krúdy Gyula, Márai Sándor, Hamvas Béla, Molnár Ferenc irodalmi műveit, akik kivétel nélkül azt hirdették: a tökéletes fröccs alapja, a kiváló minőségű bor. A magvas gondolatokat, tartalmas beszélgetéseket és meghitt együttléteket segítő legjobb szomjoltó pedig a borból és szikvízből készített fröccs. 

A minőséggel mi sem sáfárkodunk, ezért ajánljuk fröccs készítéshez legjobb szívvel RBZL pirosribizli-, és feketeribizli borainkat.

🍷 Választható borok:

RBZL Feketeribizli bor: Héjon erjesztve kézi csömöszöléssel készül a szín és illatanyagok maximális kinyerése érdekében.
Testes, markáns bor,  a glicerinablakok szépen kivehetőek, viszkozitása jó. Illatában  a picit kesernyés fekete ribizli mellett érett vagy aszalt meggy lelhető fel. Színe letisztult, mély rubint. Íze könnyen értelmezhető, kiválóan hozza a gyümölcsre jellemző enyhén fanyar, de nem tolakodó ízélményt. A sav tökéletes harmóniát alkot a maradék cukorral és alkohollal. Kellemesen tanninos és jó a húzóssága.

RBZL Pirosribizli bor: A frissen szedett piros ribizli gyümölcsének és levelének illatát idézi. Színe erős piros, hasonló a siller borokéhoz. Íze igazán friss, érezteti a gyümölcs jellegét. A kora tavaszi „roppanós” cseresznye ízvilága is felfedezhető benne.

A ribizliborok jellegüket tekintve édesek, ennek ellenére visszaköszön bennük a gyümölcs nem tolakodó, kellemesen fanyar ízvilága. Kiválóan érezni a gyümölcs koncentrált zamatát, hiszen borainkat 100 % hazai gyümölcsből készítjük. Tehát nem ribizliborokat ízesítünk aromák segítségével, hanem a sok hektárnyi, környezettudatosan művelt területen, az általunk nagy gonddal és odafigyeléssel termesztett ribizli kerül nedű formájában palackjainkba.

🍷A legkiválóbb ribizliboros FRÖCCSKOKTÉL RECEPT

1., Először is, kiválasztjuk hogy piros- vagy fekete ribizliből (RBZL) szeretnénk elkészíteni hűsítő italunkat.

2., Megfelelő behűtést javasolunk, ami 14-16 °C– ot jelent. A hőfokok évszakonként módosulhat: nyáron például, a meleg pohárba kitöltött ital rögtön melegedni kezd. Ezért érdemes pár fokkal jobban lehűteni, elkerülve a túlhűtést, hiszen az zamatvesztéssel jár.

3., Előkészítjük a borospoharat és a szódát vagy fröccsvizet. Ásványvizet semmiképp, mivel az csupán vizezi az értékes italunkat.

4., A következő recept szerint elkészítjük felejthetetlen ribizli-fröccskoktélunkat:

Hozzávalók:

1dl ribizlibor (RBZL vagy LOUIS)

● 1 dl szóda vagy fröccsvíz

● törtjég

● egy cikk narancs

● menta/citromfű

● egy kisebb ribizli fürt, ha már van

5., Élvezzük a mesés ízeket, illatokat és vele együtt a kulináris élményt!

 

“S a magyar, mikor feltalálta ezt a csodálatos bölcs és óvatos vegyüléket, mely elég tömény ahhoz, hogy sarkalja a borozgató képzelőerejét, s ugyanakkor eléggé szelídített, hogy ne ártson a nemesebb szerveknek, mély élettapasztalatról tett tanúbizonyságot.” (Márai Sándor)

 

RBZL ribizli fröccs

 

Oszd meg másokkal is!
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
WEBSHOP