Ó a klasszikus piskóta… Számtalan elkészítési módot olvashatunk, de mi most megsütöttünk egy tökéletes alapreceptet túrótöltelékkel. Mellé, zamatos pirosribizli bort kínálunk!
HOZZÁVALÓK (23 cm-es tortaformához)
A piskótához:
6 db tojás kettéválasztva
120 g cukor
120 g liszt
A töltelékhez:
20 dkg tehén túró
1 ek tejfel
1 ek búzadara
Ízlés szerinte (kb. 2 ek) cukor
1/2 csomag vaníliás cukor
1/2 marék mazsola
1 db kisebb tojás
BORAJÁNLAT: PIROSRIBIZLI BOR »
ELKÉSZÍTÉS
- Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
- A sütőforma alját csomagold be sütőpapírral.
- Verd habosra a tojássárgáját. A tojásfehérjéből és a cukorból verj közepesen kemény habot, kb. tejföl állagú legyen.
- Óvatosan forgasd össze a felvert sárgáját és a cukros fehérjehabot.
- Apránként, óvatos mozdulatokkal adagold, keverd bele a lisztet.
- Kanalazd a sütőformába, kissé húzd fel a szélein, hogy homorú formája legyen.
- 40 perc alatt készre sül a piskóta.
- Ha kihűlt, vágd félbe és ízlés szerint töltsd meg a túrómasszával.
- Végül a tetejét díszítsd kedvedre!
Hmmmm…