fbpx

Főzőblog | Házi túrótorta

Főzőblog | Házi túrótorta

Ó a klasszikus piskóta… Számtalan elkészítési módot olvashatunk, de mi most megsütöttünk egy tökéletes alapreceptet túrótöltelékkel. Mellé, zamatos pirosribizli bort kínálunk!

HOZZÁVALÓK (23 cm-es tortaformához)

A piskótához:
6 db tojás kettéválasztva
120 g cukor
120 g liszt

A töltelékhez:
20 dkg tehén túró
1 ek tejfel
1 ek búzadara
Ízlés szerinte (kb. 2 ek) cukor
1/2 csomag vaníliás cukor
1/2 marék mazsola
1 db kisebb tojás

BORAJÁNLAT: PIROSRIBIZLI BOR »

Lajos-Király Manufaktúra

blankELKÉSZÍTÉS

  • Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
  • A sütőforma alját csomagold be sütőpapírral.
  • Verd habosra a tojássárgáját. A tojásfehérjéből és a cukorból verj közepesen kemény habot, kb. tejföl állagú legyen.
  • Óvatosan forgasd össze a felvert sárgáját és a cukros fehérjehabot.
  • Apránként, óvatos mozdulatokkal adagold, keverd bele a lisztet.
  • Kanalazd a sütőformába, kissé húzd fel a szélein, hogy homorú formája legyen.
  • 40 perc alatt készre sül a piskóta.
  • Ha kihűlt, vágd félbe és ízlés szerint töltsd meg a túrómasszával.
  • Végül a tetejét díszítsd kedvedre!

Hmmmm… 

  •  
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter
WEBSHOP