A hétvégén Lekváros buktát sütöttünk. Babgulyás mellé készítettem, tökéletes ebéd párosítás! Felnőtteknek pirosribizli borral, gyerekeknek házi málnaszörppel kínáltuk.
HOZZÁVALÓK
3 dkg élesztő
1 ek kristálycukor
3 dl tej
50 dkg liszt
3 db tojás
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
20 dkg lekvár (barack vagy szilva)
porcukor, díszítés a tetejére
BORAJÁNLAT: PIROSRIBIZLI BOR
ELKÉSZÍTÉS
- Futtasd fel az élesztőt 1 dl langyos tejben.
- Add hozzá a liszthez, majd keverd hozzá a tojások sárgáját, az olvasztott vajat, a porcukrot, a langyos tejet és a citromhéjat.
- Gyúrd össze a tésztát, hogy szép feszesre összeálljon.
- Szórd meg a tetejét kevés liszttel, majd hagyd megkelni meleg helyen, kb 30 perc alatt.
- Ezután tedd a tésztát lisztezett deszkára és alaposan gyúrd át! Ha ragad, tegyél még hozzá lisztet!
- Nyújtsd ki és vágj a tésztából 5*10 cm-es téglalapokat.
- Töltsd meg őket sűrű lekvárral.
- 190 fokra előmelegített sütőben süsd őket arany barnára, majd tálalás előtt hintsd meg porcukorral!
Mindenki kedvence lett!