fbpx

Főzőblog | Lekváros bukta

Főzőblog | Lekváros bukta

A hétvégén Lekváros buktát sütöttünk. Babgulyás mellé készítettem, tökéletes ebéd párosítás! Felnőtteknek pirosribizli borral, gyerekeknek házi málnaszörppel kínáltuk.

HOZZÁVALÓK 

3 dkg élesztő

1 ek kristálycukor

3 dl tej

50 dkg liszt

3 db tojás

10 dkg vaj

5 dkg porcukor

1 db citrom reszelt héja

20 dkg lekvár (barack vagy szilva)

porcukor, díszítés a tetejére

BORAJÁNLAT: PIROSRIBIZLI BOR 

Lajos-Király Manufaktúra

ELKÉSZÍTÉS

  • Futtasd fel az élesztőt 1 dl langyos tejben.
  • Add hozzá a liszthez, majd keverd hozzá a tojások sárgáját, az olvasztott vajat, a porcukrot, a langyos tejet és a citromhéjat.
  • Gyúrd össze a tésztát, hogy szép feszesre összeálljon.
  • Szórd meg a tetejét kevés liszttel, majd hagyd megkelni meleg helyen, kb 30 perc alatt.
  • Ezután tedd a tésztát lisztezett deszkára és alaposan gyúrd át! Ha ragad, tegyél még hozzá lisztet!
  • Nyújtsd ki és vágj a tésztából 5*10 cm-es téglalapokat.
  • Töltsd meg őket sűrű lekvárral.
  • 190 fokra előmelegített sütőben süsd őket arany barnára, majd tálalás előtt hintsd meg porcukorral!

Mindenki kedvence lett!

  •  
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter