fbpx

Főzőblog | Kovász chips

Főzőblog | Kovász chips

Szívesen sütjük magunknak a házi kenyeret, így nálunk alap felszereltség a kovász! Etetjük, gyarapítjuk és ropogós veknik készülnek belőle. A kimaradt kovászt sem hagyjuk veszni, kitaláltam, hogy finom ropogtatni való lehet belőle.

HOZZÁVALÓK:

100 g fáradt kovász

15 g olaj

1/4-1/2 teáskanál só

1 tk fűszer

60 g liszt

 

 

BORAJÁNLAT: FEKETERIBIZLI BOR »

Lajos-Király manufaktúra

ELKÉSZÍTÉS

 

  • Gyúrd össze a hozzávalókat!
  • Nyújtsd ki, amilyen vékonyra csak tudod.
  • Szaggass belőle korongokat.
  • Irdald be!
  • 170 fokon 5-7 perc alatt ropogósra sül!
  • Vigyáz vele, hamar megég.

 

Egyszerű, de nagyszerű snack!

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter