fbpx

BLOG

Lajos-Király Manufaktúra

BLOG

Lajos-Király Manufaktúra

2020-02-14
blank

Nem kötünk kompromisszumot

A ribizliborok készítésében és megjelenésében nem kötünk kompromisszumot. Ahogy, az alapanyag minőségében, úgy a borok tárolásában is mindig figyelünk a részletekre és törekszünk a legmagasabb színvonal […]
2020-02-17
blank

Úton a biogazdálkodás felé

Úton a biogazdálkodás felé Folyamatosan azon dolgozunk, hogy a gazdaságunk ökológiai lábnyoma a lehető legkisebb legyen, ennek érdekében 2019-től biogazdálkodást folytatunk a ribizli földjeinken. Nemcsak a […]
2020-03-03
blank

Ribizlibort nőnapra

Van egy tévhit az emberek fejében, miszerint nőnek bort nem illik ajándékozni. Persze, ahhoz, hogy ezt a tézist helyesen megítéljük, ismernünk kell a Nőt, akinek ajándékozunk. […]
2020-03-19
blank

Borozz otthon

Az elmúlt napokban mindannyiunknak megváltozott és átalakult az élete. Otthonunkban ragadtunk, a szerencsésebbek családjukkal, párjukkal együtt. Ezekben a napokban mindenkinek szüksége van a segítségre, a támogatásra, […]
2020-03-24
blank

Főzőblog | Tepertős pogácsa

A hajtogatott tepertős pogácsa tipikusan bor mellé való finomság. Mamika évek óta készíti és most megkértem, hogy tanítson meg rá. Ez most közös munka eredménye, Feketeribizli […]
2020-03-26
blank

Így készül az igazi ribizlifröccs

Frissítő, finom és egészséges gyümölcsbomba néhány pillanat alatt. Mikor készítsd? Vacsora előtti vendégváró meglepetésnek, a medence mellé, a teraszra egy jó könyvvel, grillezés közben, piknik vagy […]
2020-03-30
blank

Főzőblog | Házi túrótorta

Ó a klasszikus piskóta… Számtalan elkészítési módot olvashatunk, de mi most megsütöttünk egy tökéletes alapreceptet túrótöltelékkel. Mellé, zamatos pirosribizli bort kínálunk! HOZZÁVALÓK (23 cm-es tortaformához) A […]
2020-04-02
blank

Főzőblog | Lekváros bukta

A hétvégén Lekváros buktát sütöttünk. Babgulyás mellé készítettem, tökéletes ebéd párosítás! Felnőtteknek pirosribizli borral, gyerekeknek házi málnaszörppel kínáltuk. HOZZÁVALÓK  3 dkg élesztő 1 ek kristálycukor 3 […]
2020-04-14
blank

Főzőblog | Kovász chips

Szívesen sütjük magunknak a házi kenyeret, így nálunk alap felszereltség a kovász! Etetjük, gyarapítjuk és ropogós veknik készülnek belőle. A kimaradt kovászt sem hagyjuk veszni, kitaláltam, […]
WEBSHOP