fbpx

Diós palacsintatorta, vaníliakrémmel – kovászmentéssel

Diós palacsintatorta, vaníliakrémmel – kovászmentéssel

Kovászos étel készítésekor felhasználás előtt 2-3-szor megetetjük, hogy jól teljesítsen a kovászunk. Ezáltal képződik a nem kevés maradék kovász. Nagy kár lenne kidobni, mikor számos hasznos módon fel is használhatjuk. Ilyen például mai receptünk is.

 

Palacsinta:
• 30 dkg liszt
• 10 dkg maradék kovász (ettől olyan puha lesz a tészta, mint a felhő😊)
• 1 db tojás
• csipet só
• 1 ek cukor
• kb 5 dl tej
• kb 1 dl szóda
Töltelék:
• 20 dkg darált dió
• 10 dkg porcukor
• 1 dl tej

Vaníliakrém:
• 5 db tojássárgája
• 5 ek cukor
• 5 ek liszt
• 6 dl tej
•1 cs. vaníliás cukor
Hab:
• 5 db tojásfehérje
• 2 ek sárgabaracklekvár (házi)


➤A tésztához valókat összekeverjük, majd kb. egy órát pihentetjük a hűtőben. Hagyományos módon kisütjük a palacsintákat.
➤A krémhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, beletesszük a lisztet, tejet, vaníliás cukrot, majd az egészet sűrűre főzzük.
➤A palacsintákhoz a töltelék a diós-porcukor lesz, amit leöntünk 1 dl forró tejjel, hogy krémes állaga legyen, így könnyebb megtölteni azokat.
➤A formát kivajazzuk, beletesszük a töltött palacsintákat (harmadolva), majd ráöntjük a vaníliakrémet.
➤Mehet a sütőbe 180 fokra 20 percre.
➤Amíg sül, felverjük keményre a tojásfehérjéket és óvatosan hozzáforgatjuk a lekvárt.
➤A habot rátesszük a vanília rétegre és még 10 percig visszatesszük a sütőbe.
Nagyon finom és laktató!

Jó étvágyat és jó kovászmentést!
Sziszi
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter