fbpx

FŐZŐBLOG I Könnyű túrós, gyümölcsös piskótatorta

FŐZŐBLOG I Könnyű túrós, gyümölcsös piskótatorta

Biztosan Te is voltál már abban a helyzetben, hogy időd kevés volt, de kedved annál több, készíteni egy finom süteményt.
A következő recept egy gyorsan elkészíthető, könnyű túrós, gyümölcsös piskótatorta, amit a nagypapánk születésnapjára dobtunk össze!

Mint minden túrós finomság, így ez a desszert is pirosribizli borral együtt fogyasztva nyújtja a legtökéletesebb ízélményt! 

BORAJÁNLAT: PIROSRIBIZLI BOR »

🔴 RECEPT

A piskóta alapreceptet már ismerhetitek a házi túrótorta bejegyzésünkből!

🔴 HOZZÁVALÓK

 

A piskótához:

6 db tojás kettéválasztva

120 g cukor

120 g liszt

 

A krémhez:

25 dkg túró

10 dkg cukor

1 ek tejföl 

½ citrom leve



🔴 ELKÉSZÍTÉS

➤ Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.

➤ A sütőforma alját csomagold be sütőpapírral.

➤ Verd habosra a tojássárgáját. A tojásfehérjéből és a cukorból készíts közepesen kemény habot, kb. tejföl állagú legyen.

➤ Óvatosan forgasd össze a felvert sárgáját és a cukros fehérjehabot.

➤ Apránként, finom mozdulatokkal adagolva keverd bele a lisztet.

➤ Kanalazd a sütőformába, kissé húzd fel a szélein, hogy homorú formája legyen.

➤ 40 perc alatt készre is sül a piskóta.

➤ A túrós krém alapanyagait keverd össze és ha kihűlt a piskóta (!), egyenletesen oszlasd szét a tetején.

➤ Dekoráld a számodra legízletesebb gyümölccsel! 

Jó étvágyat kívünunk hozzá!

 

 

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on twitter