Biztosan Te is voltál már abban a helyzetben, hogy időd kevés volt, de kedved annál több, készíteni egy finom süteményt.
A következő recept egy gyorsan elkészíthető, könnyű túrós, gyümölcsös piskótatorta, amit a nagypapánk születésnapjára dobtunk össze!
Mint minden túrós finomság, így ez a desszert is pirosribizli borral együtt fogyasztva nyújtja a legtökéletesebb ízélményt!
BORAJÁNLAT: PIROSRIBIZLI BOR »
🔴 RECEPT
A piskóta alapreceptet már ismerhetitek a házi túrótorta bejegyzésünkből!
🔴 HOZZÁVALÓK
A piskótához:
● 6 db tojás kettéválasztva
● 120 g cukor
● 120 g liszt
A krémhez:
● 25 dkg túró
● 10 dkg cukor
● 1 ek tejföl
● ½ citrom leve
🔴 ELKÉSZÍTÉS
➤ Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
➤ A sütőforma alját csomagold be sütőpapírral.
➤ Verd habosra a tojássárgáját. A tojásfehérjéből és a cukorból készíts közepesen kemény habot, kb. tejföl állagú legyen.
➤ Óvatosan forgasd össze a felvert sárgáját és a cukros fehérjehabot.
➤ Apránként, finom mozdulatokkal adagolva keverd bele a lisztet.
➤ Kanalazd a sütőformába, kissé húzd fel a szélein, hogy homorú formája legyen.
➤ 40 perc alatt készre is sül a piskóta.
➤ A túrós krém alapanyagait keverd össze és ha kihűlt a piskóta (!), egyenletesen oszlasd szét a tetején.
➤ Dekoráld a számodra legízletesebb gyümölccsel!
Jó étvágyat kívünunk hozzá!